Deman goed geïntegreerd bij Rode Duivels: Lukaku wist van mijn prestaties

Deman goed geïntegreerd bij Rode Duivels: "Lukaku wist van mijn prestaties"

27-10-2023 12:22
2

Olivier Deman blikt terug op zijn eerste ervaringen bij de Rode Duivels. Plots belandde de toenmalige Cerle-speler in de kleedkamer met enkele vedetten. Zijn integratie in de groep verliep vlot, mede dankzij een uiterst vriendelijke Romelu Lukaku zo blijkt.

Project Deman
Deman maakte afgelopen zomer na een sterk seizoen de overstap van Cercle Brugge naar het Duitse Werder Bremen. De vleugelspeler wordt door Domenico Tedesco als mogelijke oplossing voor de linksback gezien en maakt tegenwoordig deel uit van de selectie bij de Rode Duivels. "Hij zei me dat hij een project heeft voor mij en dat hij mij selecteerde om beter te worden. Hij heeft me zelfs video’s getoond van wat hij verwacht van een linksback", klinkt het bij Deman in La Dernière Heure.

Vedetten in de kleedkamer
In het begin was het wel schrikken voor Deman om met vedetten als Lukaku en Courtois de kleedkamer te delen. "Ik stond met mijn mond vol tanden", zegt de vleugelspeler. "Lukaku heeft me erg goed ontvangen en wist van mijn prestaties bij Cercle Brugge. Ik had geen idee dat hij daarvan op de hoogte was", voegt Deman toe.

De Roma-spits, die tevens topschutter aller tijden is bij de Rode Duivels, stelde Deman naar eigen zeggen goed op zijn gemak. "Nooit had ik het gevoel dat hij op mij neerkeek. Hij zei zelfs al lachend: als er iemand kut tegen je doet, kom je naar mij", aldus Deman.

Deman is stilaan een vaste waarde bij Werder Bremen en was na vier Bundesliga wedstrijden al goed voor een assist en een doelpunt. Al staat Werder op dit moment wel slechts op de veertiende plek in de stand, met 6 op 24.