Van Club Brugge naar NAC, de VS en Mandel United: Beklaag me geen enkele stap

Van Club Brugge naar NAC, de VS en Mandel United: "Beklaag me geen enkele stap"

18-10-2023 16:01 Laatste update: 16:05
2

De 22 jaar oude Milan Vanacker voetbalt momenteel bij RFC Mandel United uit Tweede Nationale, maar werd ook een grote toekomst voorspeld. Hij speelde onder meer voor Club Brugge, in Nederland en New York, waar hij ook enkele bekende namen als trainers had.

Bij Club Brugge werd Vanacker jeugdinternational en haalde hij ook de beloften, maar trok hij op achttienjarige leeftijd richting Nederland. Hij ging over de grens bij NAC Breda voetballen en kreeg er te maken met onder andere trainer Peter Hyballa. "De ergste was eigenlijk nog een Duitser, Peter Hyballa. Hij was enorm streng en het was lopen, lopen en nog eens lopen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Ook Maurice Steijn, die momenteel trainer is van Ajax en er hevig onder vuur ligt, was even zjin coach bij NAC Breda. "Wat ik van hem vind? Mag ik hier mijn joker inzetten? Dat zegt voldoende, zeker", geeft Vanacker nog mee.

Van de VS naar België
Een grote doorbraak in Nederland bleef uit en Vanacker trok richting de Verenigde Staten, waar hij uitkwam voor Rochester New York. Daar was hij ook even een basispion, maar scheurde hij al snel zijn kruisbanden. De club ging ook failliet nadat de investeerder zich uit de club trok en Vanacker werd een vrije speler.

Vanacker koos deze zomer uiteindelijk voor RFC Mandel United, dat in Tweede Nationale speelt. "Ik aarzelde geen seconde en tekende bij Mandel", aldus Vanacker, die ook tevreden terugblikt op zijn carrière. "Ik beklaag mij geen enkele stap. Ik ben pas 22 jaar, maar maakte al veel mee. Mooie maar ook moeilijke momenten die mij als mens beter en rijker gemaakt hebben", besluit hij.