Swerts over Fofana (Gent) en Hazard: “Allebei klein, versnelling, wendbaarheid”

Swerts over Fofana (Gent) en Hazard: “Allebei klein, versnelling, wendbaarheid”

16-10-2023 18:03

Malick Fofana, de 18-jarige vleugelflitser van KAA Gent, speelt zichzelf steeds fanatieker in de schijnwerpers. Fofana komt nu voor de Belgische Beloften uit en wist ook tegen Malta weer te imponeren. Gill Swerts, de bondscoach van de Belgische Beloften, vertelt over het talent.

Swerts wordt gevraagd of hij de vergelijking tussen Fofana en Eden Hazard kan begrijpen. “Ze zijn allebei klein en hebben een zwaartepunt dat laag bij de grond ligt, hè. Met die korte versnelling en wendbaarheid, zeker tegen vaak statische verdedigers, ben je niet bij te houden”, citeert Het Belang van Limburg Swerts.

Swerts vertelt verder dat hij de voetballer Fofana al langere tijd kent. De bondscoach trainde eerder de beloften van Antwerp. “Ik ken Malick al een paar jaar als tegenstander en altijd was hij de jongste op het veld. Daardoor heeft hij zich snel moeten leren aanpassen. Dat is zijn kracht. Hij herkent de ruimtes en draait zo kort weg, dat hij bijna niet in duel komt. Dat is een wapen, zeker als er ruimtes liggen”, aldus Swerts.