Wilhelmsson (ex-Anderlecht) wikt en weegt Zweden: Dat is geen excuus

Wilhelmsson (ex-Anderlecht) wikt en weegt Zweden: "Dat is geen excuus"

15-10-2023 19:00
3

De Rode Duivels spelen maandag tegen Zweden. Christian Wilhelmsson (ex-Anderlecht) ziet zijn land in een overgangsperiode zitten. Hij gelooft niet dat de Rode Duivels het moeilijk gaan krijgen. 

"Vroeger had je topspelers als Henrik Larsson, Tomas Brolin, Kennet Andersson, Martin Dahlin en later Zlatan Ibrahimovic... Zij speelden allemaal bij clubs in Europese topcompetities, maar nu ontbreekt de kwaliteit om het België echt moeilijk te maken", aldus Wilhelmsson bij Het Nieuwsblad. "Al kan het ook aan de coach liggen. Ik ben geen fan van Janne Andersson. Hij had enkele betere periodes, maar het is tijd om te veranderen.”

Het afscheid van Ibrahimovic heeft natuurlijk een invloed. "Dat is geen excuus, want op het einde speelde Zlatan ook niet al te veel minuten meer. Hij had met zijn présence nog wel impact op het team, maar we hebben meer spelers nodig in topcompetities. Pak Kristoffer Olsson die nog bij Anderlecht heeft gespeeld. Dat is een heel goeie speler als het elftal dominant is en de bal heeft, maar die jongen gaat mee ten onder als de ploeg niet draait."

Zweden staat momenteel derde in de groep met 6 op 15. Mathematisch gezien kan het zich nog plaatsen voor het EK 2024.