Schotse bond vraagt om opheldering bij UEFA over besluit van scheidsrechter

Schotse bond vraagt om opheldering bij UEFA over besluit van scheidsrechter

14-10-2023 16:38
1

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük ligt onder vuur in Schotland. De Nederlandse arbiter floot op vrijdagavond de wedstrijd tussen Spanje en Schotland, waarin de Schotten de openingstreffer afgekeurd zagen worden, waarna met 2-0 verloren werd. De Schotse voetbalbond kan zich niet vinden in de afgekeurde goal en heeft nu om opheldering gevraagd bij de UEFA.

Manchester United-middenvelder Scott McTominay schoot raak uit een vrije trap, maar Gözübüyük keurde de treffer in samenspreek met zijn assistenten af. Op de schermen in het stadion werd vermeld dat dit kwam door een overtreding van Jack Hendry (ex-KV Oostende en ex-Club Brugge) op de Spaanse doelman, Unai Simón, maar later werd ook gesteld dat Hendry buitenspel stond. Iets waar de spelers van Schotland zich niet in kunnen vinden.

Ten eerste wil de Schotse bond nu dus opheldering van de UEFA over de exacte reden van het afkeuren van het doelpunt, maar daarnaast wil men weten waarom er eerst een overtreding als reden werd gegeven, en later buitenspel. Door de nederlaag heeft Schotland zich nog niet definitief geplaatst voor het EK.