Ajax-schlemiel Gaaei reageert: 'Het was ondraaglijk, nog nooit meegemaakt'

Ajax-schlemiel Gaaei reageert: 'Het was ondraaglijk, nog nooit meegemaakt'

12-10-2023 16:34
1

Anton Gaaei heeft in een groot interview in Denemarken gereageerd op zijn horrordebuut in de Klassieker, drie weken geleden. Na twee fouten werd de Deense aankoop van Ajax gewisseld door trainer Maurice Steijn. Sindsdien kwam er veel over hem heen.

Gaaei moest na 32 minuten het veld ruimen, nadat hij betrokken was bij twee Feyenoord-goals. "Het was de grootste wedstrijd in mijn carrière, de grootste wedstrijd in Nederland. Ik keek er zó naar uit, helemaal toen ik erachter kwam dat ik mocht beginnen. Maar door één grote fout is alles verpest", begint de twintigjarige Deen in een interview met Bold.dk.

'Het was echt niet grappig...'
Bij het eerste doelpunt van Feyenoord werd Gaaei weggezet door Quinten Timber. "Ik was uit balans en toen kreeg ik een schouderduw. In de ideale wereld had ik gewoon met hem mee moeten rennen... Natuurlijk voelde ik me daarna slecht, maar mijn de eerste minuten verliepen nog best goed."

Tien minuten na zijn eerste slippertje ging Gaaei verschrikkelijk in de fout toen hij de bal terug wilde spelen op doelman Jay Gorter. Santiago Gimenez maakte vervolgens zijn tweede van de middag. "Ik raak de stuiterende bal helaas niet zoals ik wilde. Wat ik op dat moment dacht? Het was absoluut niet leuk."

Gaaei vervolgt: "Het was volslagen ondraaglijk om zo'n grote fout te maken in zo'n grote wedstrijd met zoveel toeschouwers. Mijn familie en vrienden waren ook in het stadion. Het was echt niet grappig..."

De keuze van Steijn om hem snel te wisselen, begrijpt de vleugelverdediger wel. "Hij deed het om mij te beschermen. Na mijn grote fout beefde ik bijna. Dat gevoel heb ik nooit eerder ervaren. Mijn mond was helemaal droog en van binnen had ik een heel ellendig gevoel. Ik ben nog nooit zo door de ondergrens gezakt, en dan gebeurt het in de grootste wedstrijd van mijn carrière."

Haatberichten via social media
Gaaei geeft niet op, ook al heeft hij sinds zijn fout geen basisplaats meer gekregen. "Het is nooit leuk om fouten te maken, maar er is waarschijnlijk niemand die daar beter mee kan omgaan dan ik. Ik ben heel kritisch op mezelf, soms ook wel iets té kritisch. Het is iets waar ik aan moet werken."

Na zijn wissel zat de Deen met een schuldgevoel in de kleedkamer. Toen hij naar zijn telefoon keek, zag hij talloze haatberichten binnenkomen. "Misschien was het niet handig om het te bekijken, maar er was iemand die schreef: Trek het Ajax-shirt nooit meer over je hoofd. Dat is niet leuk om te lezen", zegt hij.

Het is nu aan Gaaei om na een inktzwarte zondag zijn rug te rechten. "Ik moet mijn zelfvertrouwen weer opbouwen, mezelf oppakken en me weer bewijzen op het veld. Ajax is voor mij een grote stap, maar er zijn nog steeds mensen die in mij geloven. Ik geloof ook nog voor de volle honderd procent in mezelf. De volgende keer check ik geen social media meer."