‘Ferrera ontslagen in in Saoedi-Arabië, belandt mogelijk nog voor FIFA-rechtbank’

‘Ferrera ontslagen in in Saoedi-Arabië, belandt mogelijk nog voor FIFA-rechtbank’

11-10-2023 23:10
1

Yannick Ferrera is vorige maand in stilte ontslagen bij het Saudi-Arabische Al-Riyadh, weet La Dernière Heure. De hoofdtrainer is intussen weer teruggekeeerd naar België. De zaak kan nog een staartje krijgen aangezien Al-Riyadh weigert om ontslagvergoeding te betalen.

Ferrera is half september in stilte ontslagen bij Al-Riyadh. Dit gebeurde nadat de ploeg met 6-1 verloor tegen Al-Hilal, de club waar onder meer Neymar nu actief voor is. Bijna een maand later heeft Ferrera een bevestiging van zijn ontslag gekregen en kon hij vertrekken.

De hele situatie rondom Ferrera en Al-Riyadh dreigt voor een FIFA-rechtbank te belanden. Al-Riyadh weigert om Ferrera een ontslagvergoeding te betalen. Ferrera had nog een contract tot de zomer van 2024.

Ferrera stond als hoofdtrainer bij Sporting Charleroi, STVV, Standard, KV Mechelen en Beveren aan het roer. Na Beveren ging Ferrera naar Al-Fateh en vervolgens kwam hij uit bij Omonia Nicosia. Zijn laatste avontuur was bij Al-Riyadh. Ferrera stond in totaal slechts zes wedstrijden achter het roer bij Al-Riyadh. De hoofdtrainer wist van die zes wedstrijden slechts eenmaal te winnen en eenmaal gelijk te spellen, vier keer werd er verloren.