Oranje-doelman Verbruggen (ex-RSC Anderlecht): Ik heb geen babysitter nodig

Oranje-doelman Verbruggen (ex-RSC Anderlecht): "Ik heb geen babysitter nodig"

10-10-2023 17:02
1

Bart Verbruggen, de voormalige doelman van RSC Anderlecht, verdedigt vrijdagavond het doel van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk, iets wat hij afgelopen weekend ook deed tegen Liverpool (2-2). De 21-jarige keeper voelt zich thuis in Engeland.

Het is stuivertje wisselen onder de Brighton-lat voor Verbruggen, die zondag twee goals van Mohamed Salah moest toestaan. De ene keer keept hij, de andere keer kiest manager Roberto De Zerbi voor Jason Steele. "Ik heb er geen probleem mee en het gaat allemaal volgens afspraak. De Zerbi kijkt net als bij veldspelers wat hij nodig heeft per tegenstander", aldus Verbruggen tegenover De Telegraaf.

De aanname dat De Zerbi hem wil beschermen voor de intensiteit van de Premier League, wijst Verbruggen van de hand. "Nee, het is de benadering van onze trainer. Ik heb geen babysitter nodig en ervaar dat ik het niveau van de Premier League aan kan. Natuurlijk is er druk, maar die moet je omarmen. Niet angstig zijn, nee, juist genieten. Dat doe ik ook bij Oranje en dan zien we wel wat de bondscoach van mij verwacht."