Het hoge woord is eruit bij Riemer: Momenteel is Schmeichel mijn nummer één

Het hoge woord is eruit bij Riemer: "Momenteel is Schmeichel mijn nummer één"

06-10-2023 15:17 Laatste update: 15:29
5

Kasper Schmeichel zal ook de komende weken onder de lat staan bij RSC Anderlecht. De ronkende naam uit Denemarken streek pas laat neer in Brussel, maar heeft Maxime Dupé nu definitief uit doel verdreven. Dat heeft Brian Riemer bevestigd op zijn persconferentie.

De Deense trainer laat er geen twijfel over bestaan. "Schmeichel zal spelen tegen KV Mechelen en momenteel is hij mijn nummer één", klinkt het overtuigd volgens La Dernière Heure. Dat is vooral slecht nieuws voor Dupé. Die stapte aan het begin van de zomermercato over van Toulouse FC en deed het in zijn eerste wedstrijden voor Anderlecht naar behoren, op een misser tegen KV Kortrijk na. Sinds de komst van Schmeichel stond het echter in de sterren geschreven dat er een wissel zou plaatsvinden.

Twee wedstrijden geleden vond die ook plaats. Toch wil Riemer ook Dupé scherp houden. "Dat betekent niet dat hij (Schmeichel, nvdr.) het hele seizoen in doel zal staan. Concurrentie is één van onze principes, dat geldt ook voor mijn doelmannen", aldus Riemer. Schmeichel zal zich wekelijks moeten bewijzen, verzekert hij nog.

Voor Dupé komt dat nieuws ongetwijfeld als een klap, al is het geen verrassing meer. "Hij is niet dom", stelt Riemer onomwonden. "Ik heb hem niet letterlijk moeten zeggen dat Schmeichel mijn nummer één is. Ik heb aan mijn drie keepers gezegd dat ik concurrentie tussen hen wil."