Centurio Tissoudali helpt Gent met twee doelpunten voorbij Maccabi Tel Aviv

05-10-2023 20:42
9

KAA Gent heeft zijn eerste zege dit seizoen in de Conference League binnen. Donderdag won het met 2-0 van Maccabi Tel Aviv FC. Tarik Tissoudali scoorde in zijn honderdste match voor de Buffalo's beide doelpunten.

In de beginfase mocht Gent de scheidsrechter dankbaar zijn dat hij de bal na een foutje van Kums in de eigen zestien niet op de stip legde. Kums zelf had trouwens na een fout in de achterhoede van de bezoekers de eerste kans van de match gehad.

Gent was op eigen veld de betere ploeg en kreeg ook de nodige kansen. Samoisen Orban en Tissoudali lieten het net als Kums na om in de eerste twintig minuten van de partij te scoren. Gent kon uiteindelijk toch met een voorsprong gaan rusten. De Sart stak de bal perfect diep en Tissoudali werkte af.

Wederom Tissoudali
De bezoekers waren in Gent amper gevaarlijk, maar tien minuten na de rust moest Roef toch de gelijkmaker voorkomen. Aan de andere kant liet Orban op goed een kwartier van het einde de 2-0 liggen. Die kwam er vlak voor het eindsignaal toch. Tissoudali ging vlot neer in de zestien. Dit keer ging de bal wel op de stip en Tissoudali zette zelf de strafschop om.

Gent aan de leiding
In de andere match van groep B won FC Zorya Luhansk met 0-1 bij Breiðablik Kópavogur. Gent staat daardoor aan de leiding met vier punten. Ook Zorja telt vier punten, maar heeft een minder doelpuntensaldo. Tel Aviv verzamelde drie punten. Breiðablik wacht nog op zijn eerste punten.