Kandidaten 'Slimste Mens ter Wereld' bekend mét voetbalgezichten: Mijn idool

Kandidaten 'Slimste Mens ter Wereld' bekend mét voetbalgezichten: "Mijn idool"

02-10-2023 09:22 Laatste update: 09:37
9

Vanaf maandag 16 oktober gaat het nieuwe seizoen van de ‘Slimste mens ter wereld’ van start. Opvallend is dat er opnieuw enkele bekende gezichten uit de voetbalwereld dit jaar zullen deelnemen.

Gert Verheyen (ex-speler van o.a. Club Brugge en RSC Anderlecht)
De 57-jarige voetbalanalist neemt deel aan het 21e seizoen van de populaire quiz. Onlangs was hij nog te zien in het programma ‘Over de oceaan’. Juryleden James Cooke, Ella Leyers en Jonas Geirnaert zijn dus geen onbekenden voor Verheyen. "Ik had Gert al een paar keer gevraagd. Geweldige voetballer, heel slimme man. Nu zei hij plots wel ja", klinkt het bij Erik Van Looy in De Standaard.

Toby Alderweireld (RFC Antwerp)
Ook de kapitein van Royal Antwerp FC zal dit seizoen te zien zijn in de quiz. Al was het door het drukke schema van Alderweireld en Antwerp niet makkelijk om nog genoeg tijd te vinden tussendoor. Erik van Looy reageert erg opgetogen. "Ik ben zo blij. Toby Alderweireld, toekomstig winnaar van de Gouden Schoen. Kampioenenmaker van ‘den Antwerp’ en mijn idool", zegt de presentator. "Ik ga starstruck zijn. Ik moet wel oppassen dat ik niet al zijn antwoorden vanzelf goedkeur", voegt Van Looy eraan toe.

Annelien Coorevits (presentatrice)
De 36-jarige presentatrice vormde jarenlang een duo met ex-Anderlechtspeler Olivier Deschacht, met wie ze twee kinderen heeft. Van Looy probeert haar naar eigen zeggen al een tijd te overtuigen om deel te nemen. "Ik heb haar 27.000 keer moeten vragen om mee te doen", klinkt het. "Een sympathieke dame, maar zelf zegt ze dat ze geen quizzer is", zegt Van Looy.