Atlético boekt tijdens drukke periode zakelijke zege tegen Osasuna

Atlético boekt tijdens drukke periode zakelijke zege tegen Osasuna

28-09-2023 23:20

Atlético Madrid heeft donderdagavond dankzij Antoine Griezmann en Rodrigo Riquelme een zakelijke 0-2 zege geboekt op bezoek bij Osasuna. Komende zondag moeten Los Colchoneros alweer aan de bak in La Liga, waarna op 4 oktober de Champions League-ontmoeting met Feyenoord op het programma staat. 

De ploeg van trainer Diego Simeone wilde de knappe 3-1 zege van afgelopen zondag op rivaal Real Madrid een passend vervolg geven tegen laagvlieger Osasuna. In de 20e minuut was het al raak. Griezmann schoot binnen uit een zeer lastige hoek. 

Een kwartier voor tijd leek Osasuna op gelijke hoogte te komen uit een hoekschop, maar de VAR greep uiteindelijk in na het zien van een vermeende overtreding, maar heel veel leek er niet aan de hand. Toen Riquelme in de 82e minuut Osasuna-doelman Aitor Fernández omspeelde en raak prikte, was de zege voor Simeone en co. binnen. 

Veel tijd om te rusten is er nu niet. Zondagavond wacht alweer Cádiz. Atlético kan dan niet beschikken over Alvaro Morata, want hij kreeg in de slotfase nog rood. Drie dagen later is Feyenoord de volgende tegenstander van Atlético. Die ontmoeting in het miljardenbal begint om 18.45 uur.