Stuttgart volgt voorbeeld van Ajax en start ook onderzoek naar directeur

Stuttgart volgt voorbeeld van Ajax en start ook onderzoek naar directeur

21-09-2023 07:47

In navolging van Ajax gaat ook VfB Stuttgart een onderzoek instellen naar de transfers van Sven Mislintat. De directeur, die ook bij de Bundesliga-club werkzaam was, ligt onder vuur omdat hij Borna Sosa via een Duitse zakenrelatie naar Ajax haalde.

Het verhaal is bekend: naast dat het sowieso bijzonder onrustig is bij Ajax, verricht de club een onderzoek naar Mislintat. Op Deadline Day kwam Sosa - uitgerekend van Stuttgart - naar Amsterdam via zaakwaarnemerskantoor AKA Global. Dat kantoor bezit echter ook aandelen in Matchmetrics, een datasysteem van Mislintat. Door dit nieuws heeft Stuttgart besloten om ook onderzoek te gaan doen naar Mislintat.

Dat bevestigt de club tegenover BILD, dat ook claimt over informatie te beschikken waaruit blijkt dat AKA Global al sinds 2020 geld leent aan het privébedrijf van Mislintat. De Duitser was tussen 2019 en 2022 actief als sportief directeur bij Stuttgart. Naar verluidt is hij niet op een goede manier uit elkaar gegaan met de Bundesliga-club, waardoor hij niet rechtstreeks kon onderhandelen over de transfer van Sosa.

BILD vroeg Mislintat ook nog om een reactie, maar daar besloot de Ajax-directeur vanaf te zien. Het is nu de vraag hoe de toekomst van Mislintat eruit gaat zien. Afgelopen zomer investeerde hij nog ruim honderd miljoen euro namens Ajax op de transfermarkt.