Feyenoord weet met een gigantisch verschil te winnen van SC Heerenveen

16-09-2023 23:46
2

Feyenoord heeft sc Heerenveen met ruime cijfers opzij weten te zetten. De Rotterdammers hadden geen kind aan de Friezen en kwamen op een feestelijke middag zes keer tot scoren in De Kuip.

Na de interlandbreak mochten Feyenoord en Heerenveen de Eredivisie weer hervatten. Bij de Rotterdammers stond onder meer Santiago Gimenez gewoon in de basis, ondanks dat hij pas kort weer in Nederland is na duels van Mexico. In Rotterdam-Zuid kreeg Heerenveen nog de eerste kans van de wedstrijd, maar daarna klapte Feyenoord vol over de bezoekers heen.

Na twaalf minuten schoot Luka Ivanusec Feyenoord bij zijn debuut in De Kuip op voorsprong. Dat deed de Kroaat na een fraaie actie. In de acht minuten die daarna volgden, was de landskampioen weer twee keer trefzeker. Na een fraaie combinatie was de bekritiseerde Mats Wieffer het eindstation bij de 2-0, terwijl Igor Paixão vanaf de rand van de zestien trefzeker was.

Voor rust viel er nog een treffer, maar wel aan de andere kant: Simon Olsson deed in de omschakeling wat terug voor Heerenveen, dat verder niets te vertellen had. Zo kreeg Feyenoord nog meer kansen in de eerste helft, maar die gingen er niet in. In de tweede helft duurde het een kwartier, voordat de Rotterdamse doelpuntenproductie weer op gang kwam.

Na een goede voorzet van Quilindschy Hartman wist Gimenez namelijk ook zijn goaltje mee te pikken. Snel daarna scoorden Yankuba Minteh en debutant Ondrej Lingr ook: 6-1. Bij laatstgenoemde was het zelfs zijn eerste balcontact van de wedstrijd, waarmee hij trefzeker was. De vele goals zorgden voor een feestelijke sfeer in De Kuip.

Uiteindelijk bleef het ook 6-1, waardoor Feyenoord zijn derde overwinning van het seizoen boekt. In de vorige twee duels won de ploeg van Arne Slot ook al met ruime cijfers van FC Utrecht en Almere City. Door de overwinning gaat Feyenoord, dat dinsdag in de Champions League aantreedt tegen Celtic, even aan kop in de Eredivisie, al heeft het nu twee duels meer gespeeld dan onder meer PSV, Ajax en AZ. Heerenveen staat nu tiende op de ranglijst.