Puzzelen voor Swerts: gekwetste Descotte haakt af, Cercle-aanwinst is vervanger

Puzzelen voor Swerts: gekwetste Descotte haakt af, Cercle-aanwinst is vervanger

06-09-2023 14:06 Laatste update: 14:14

Maandagavond trekken ook de Belgische beloften zich weer op gang na hun ontgoochelende Europese Kampioenschap. Mét een nieuwe bondscoach in de persoon van Gill Swerts. Die heeft bij zijn eerste selectie al meteen een vervanger moeten oproepen.

Swerts werd recent aangesteld als sportieve verantwoordelijke, als opvolger van Jacky Mathijssen. In zijn allereerste oproeping was er onder meer plek voor Anthony Descotte, de spits van FC Utrecht. Die moet echter verstek geven vanwege een blessure. Op het EK was Descotte nog één van de kernspelers, maar aan speelminuten geraakte hij daar niet.

In zijn plaats is nu Kazeem Olaigbe bij de groep gehaald. Die beleeft enkele drukke weken. Nog maar net rondde hij zijn transfer van de beloften van Southampton FC naar Cercle Brugge af. Daar maakte hij afgelopen weekend prompt zijn debuut, met een invalbeurt van een vijftal minuten. Olaigbe werd geboren in Nigeria, woonde jarenlang in Engeland, maar kiest bij de jeugdcategorieën dus voor zijn Belgische link.