Opnieuw wedstrijd gestaakt in NL: geen voetbal meer in Willem II - NAC

03-09-2023 17:00
1

De beladen Nederlandse derby tussen Willem II en NAC Breda werd zondagmiddag definitief gestaakt nadat het duel in Tilburg al eens werd stilgelegd in de eerste elftal. Toen de Bredanaren zorgden voor de 0-3, besloot de scheidsrechter om de wedstrijd te beëindigen.

Voor het eerst in jaren mochten fans van NAC weer afreizen naar het Koning Willem II Stadion. Na iets meer dan drie minuten opende Patriot Sejdiu de score voor de club uit Breda. Na ongeveer een half uur spelen werd de score verdubbeld door Sigurd Haugen op aangeven van Sejdiu. Tijdens het juichen werden er verschillende voorwerpen op het veld gegooid, waarna werd besloten om het duel tijdelijk stil te leggen.

In de tweede helft was het opnieuw raak voor NAC: Jan van den Bergh (ex-Beerschot) maakte de 0-3 door de bal prachtig tussen de palen te koppen uit een hoekschop. Daarna ging het opnieuw mis. Zo werd er een fakkel op het veld gegooid. De scheidsrechter besloot dan ook om de wedstrijd definitief te staken.