Club Brugge weet ook te winnen uit tegen het stugge Osasuna

24-08-2023 22:33 Laatste update: 22:43
73

Club Brugge wint in de eerste match van het tweeluik met Osasuna. De eindstand werd 1-2 door doelpunten van Andreas Skov Olsen en Maxim De Cuyper, het is nu aan de manschappen van hoofdtrainer Ronny Deila om de klus te klaren in het Jan Breydelstadion. Wanneer het tweeluik gewonnen wordt gaat Club Brugge door naar de groepsfase van de Conference League

Club Brugge nam het in Spanje op tegen Osasuna, de scheidsrechter floot voor de eerste keer en het was Osasuna dat zich direct strijdvaardig toonde. Vervolgens ging de wedstrijd een stugge fase in, waarin beide teams de kat uit de boom keken.

Na de drinkpauze was het Osasuna dat de beste kansen kreeg. De ploeg wilde eerst een penalty en kwam vervolgens dichtbij een doelpunt via een bedrijvige Ruben Garcia. Club Brugge was zoekende en had het in de eerste helft erg zwaar tegen Osasuna. In de slotfase van de eerste helft was Blauw-Zwart toch erg dichtbij via Zinckernagel, maar de aanvallende middenvelder wist de bal niet tussen de palen te knikken.

In de tweede helft kwam Osasuna gevaarlijk uit de kleedkamer, maar was het Club Brugge dat de score opende. Andreas Skov Olsen sneed naar binnen en kon nog net bij de bal. De Deen schoot Blauw-Zwart op voorsprong tegen Osasuna.

Club Brugge kreeg via het doelpunt van Skov Olsen meer vertrouwen. In de 78e minuut kwam Osasuna langszij, een voorzet van Moncayola werd door Luis Avila, de broer van Gaston Avila (ex-Antwerp), binnengekopt. Avila zette de stand weer op 1-1.

Kort daarna kwam het antwoord van Club Brugge, nieuwkomer Vetlesen stuurde De Cuyper de diepte in. De Belgische Belofte haalde flink uit en zette Blauw-Zwart met een heerlijke knal op een 1-2 voorsprong. Het slotoffensief kwam vervolgens van de Spanjaarden. Osasuna kwam nog een aantal keer dichtbij, maar sluitpost Simon Mignolet hield zijn doel schoon.