UPDATE: 'Doku voor 65 miljoen euro naar Man City, medische keuring op dinsdag'

UPDATE: 'Doku voor 65 miljoen euro naar Man City, medische keuring op dinsdag'

21-08-2023 12:29 Laatste update: 22-08-2023 11:50
41

Manchester City hoopt zo snel mogelijk Jérémy Doku aan de selectie toe te voegen. De kampioen van Engeland heeft een bod van zestig miljoen euro neergelegd bij zijn huidige club Stade Rennes. Het lijkt erop dat deze bieding aan de verwachtingen van de Franse clubleiding voldoet.

City hoopt deze week een akkoord te bereiken met Stade Rennes, meldt Fabrizio Romano. De ploeg van trainer Pep Guardiola ziet in Doku de ideale vervanger van Riyad Mahrez. De Algerijn vertrok eerder deze zomer naar Al Ahli. Doku zelf bereikte begin augustus al een persoonlijk akkoord met City. Volgens Foot Mercato mikte Rennes op 55 miljoen euro en dus voldoet de zestig miljoen van City daar zeker aan.

West Ham United was ook in de markt voor Doku, maar City is overtuigd dat de deal rondkomt. Zondag zat de Rode Duivek al niet meer bij de selectie van Stade Rennes en trainer Bruno Génésio had daar een duidelijke uitleg voor. "Sommige aanbiedingen zijn moeilijk af te slaan. Dat geldt voor spelers, managers en iedereen die bij voetbal betrokken is. Als hij deze week niet startte terwijl hij vorige week onze beste speler was, dan laat ik het aan jullie over om conclusies te trekken. Maar er is niets rond op dit moment."

Update: Het is nog maar een kwestie van tijd alvorens Doku zich een speler van Manchester City mag noemen. Volgens Fabrizio Romano zijn alle partijen eruit. Doku trekt voor 60 miljoen euro naar de Treble-winnaar. Later deze week volgen de medische testen alvorens een langdurig contract wordt getekend. 

Update 2: Doku vertrekt voor 55,5 miljoen pond naar Manchester City. Dat is ongeveer 65 miljoen euro. De medische keuring vindt plaats op dinsdag. Dat meldt het Engelse Sky Sports.