Mijn laatste seizoen bij Anderlecht was het ergste seizoen in mijn carrière

"Mijn laatste seizoen bij Anderlecht was het ergste seizoen in mijn carrière"

18-08-2023 19:33
13

Lior Refaelov nam deze zomer afscheid van RSC Anderlecht en keerde terug naar zijn thuisland Israël. Het werd enigszins een afscheid in mineur voor de middenvelder, die uiteindelijk toch geen prijs kon pakken met paars-wit. In zijn laatste seizoen eindigde de clubs zelfs slechts elfde.

"Het was het ergste seizoen ooit in mijn carrière", blikt Refaelov nu terug bij De Standaard. "Dat woog wel, ja. Ik heb mijn hele leven lang voor titels en prijzen gespeeld en opeens telden we niet meer mee", klinkt het.

Een echte reden voor die mindere prestaties wilde hij niet geven, al leek hij toch enigszins aan te geven dat het vertrek van Vincent Kompany daar wel iets mee te maken had. "Dat was een groot verlies voor Anderlecht, ja", bevestigt Refaelov.

De Israëliër kan de lof over Kompany dan ook niet op. "Ik vergelijk niet graag coaches – Preud’homme en co. waren ook uitstekende trainers – maar van Kompany leerde ik zaken die ik nooit eerder had geleerd", aldus de Israëliër. "Met Vinnie werden we derde en speelden we de bekerfinale. Ik ben zeker dat Kompany een grote toekomst wacht als coach."