Van der Elst over Rode Duivels: Tweede klasse Engeland is een behoorlijk niveau

Van der Elst over Rode Duivels: "Tweede klasse Engeland is een behoorlijk niveau"

15-08-2023 13:40
1

Franky Van der Elst laat zijn licht schijnen op de verdediging van de Rode Duivels. De analist ziet dat er met Timothy Castagne en Wout Faes twee verdedigers met een basisplaats bij de Rode Duivels uitkomen op het tweede niveau van Engeland, in het Championship. Zowel Castagne als Faes komen uit voor Leicester City. Eerder speelde Youri Tielemans hier ook, maar hij maakte een transfer naar Aston Villa.

Volgens Van der Elst doet het niveau er niet veel toe waarop Castagne en Faes uitkomen. “Dat die jongens nu in tweede klasse in Engeland spelen, doet voor mij niet veel ter zake. Vorig jaar speelden ze tegen degradatie, is dat dan zo veel beter?”, deelt Van der Elst aan Het Belang van Limburg.

Van der Elst geeft aan dat wanneer Castagne en Faes worden opgeroepen en een voldoende halen bij de Rode Duivels er verder geen probleem is. “Bovendien zijn er niet zoveel alternatieven, Louis Patris speelde op die positie bij de beloften maar die loopt zichzelf nog te veel voorbij. Zeno Debast voor de centrale positie dan, dat zou kunnen. Maar nog eens: tweede klasse in Engeland is een behoorlijk niveau en geen reden om spelers af te schrijven”, besluit Van der Elst.