OFFICIEEL: Real heeft vervanger voor Courtois beet en huurt duurste doelman ooit

OFFICIEEL: Real heeft vervanger voor Courtois beet en huurt duurste doelman ooit

14-08-2023 11:10 Laatste update: 11:45

Real Madrid heeft de tijdelijke vervanger van Thibaut Courtois binnen. Kepa Arrizabalaga verlaat Chelsea om een seizoen op huurbasis aan de slag te gaan voor De Koninklijke.

Real maakt via de officiële kanalen bekend dat de Spanjaard de overstap maakt. Bij de deal is geen koopoptie opgenomen. Courtois raakte in augustus zwaargeblesseerd en scheurde een kruisband: de Rode Duivel zal het komende haljfaar niet inzetbaar zijn en daarom moest Real snel handelen. 

Met Kepa haalt de Spaanse topclub de duurste doelman in de voetbalgeschiedenis binnen. De inmiddels 28-jarige sluitpost verruilde Athletic Bilbao in 2018 voor Chelsea en kostte tachtig miljoen euro. Kepa ging het seizoen bij Chelsea in als eerste keus, maar nu zal manager Mauricio Pochettino op Robert Sánchez rekenen. 

Kepa sluit tijdelijk een periode van vijf jaar af bij Chelsea. De doelman raakte in 2019 in opspraak omdat hij weigerde gewisseld te worden in de finale van de Carabao Cup, tot grote woede van Maurizio Sarri, destijds de manager van The Blues.