Xavi woedend: Als dit is hoe we La Liga willen verkopen, dan is dat een schande

Xavi woedend: "Als dit is hoe we La Liga willen verkopen, dan is dat een schande"

14-08-2023 09:20
3

Het treffen tussen Getafe en Barcelona van zondagavond werd ontsierd door vertraging van het spel. Niet alleen ging het er met tien gele en drie rode kaarten hard aan toe, ook lag de wedstrijd vaak stil. Barça-trainer Xavi Hernández legt de verantwoordelijkheid voor een groot deel bij de arbitrage.

"Als dit is hoe we La Liga willen verkopen, dan is dat een schande", stelt de coach van Barcelona in gesprek met DAZN. De voormalig middenvelder, die ook zelf de rode kaart kreeg van scheidsrechter, is kritisch op scheidsrechter César Soto Grado. "Er is onlangs een ontmoeting geweest van scheidsrechters waarbij gezegd werd dat er meer begrip zou zijn voor coaches die onder hoogspanning staan tijdens een wedstrijd."

Dat Xavi ondanks dat werd weggestuurd nadat hij de arbiter van dienst vertelde dat die teveel toestond, zit hem niet lekker. De oefenmeester is echter ook kritisch op zijn eigen ploeg. "Mijn uitsluiting is niet belangrijk. We hebben een punt gepakt en dat is niet genoeg, dat betreur ik."

Ook Frenkie de Jong is kritisch op de rol van de arbitrage. "Het is een schande dat La Liga hier niet tegen optreedt", zegt de middenvelder tegen hetzelfde DAZN. "Het is gewoon gênant, de scheidsrechters moeten optreden." Naast Xavi kregen ook Raphinha (Barcelona) en Jaime Mata (Getafe) een rode kaart.