'KV Mechelen-verdediger Van Hoorenbeeck op weg naar FC Twente'

'KV Mechelen-verdediger Van Hoorenbeeck op weg naar FC Twente'

14-08-2023 08:10 Laatste update: 08:12
3

Het Nederlandse FC Twente wil zich spoedig versterken met de 24-jarige Alec Van Hoorenbeeck. De linkercentrale verdediger van KV Mechelen heeft echter nog een contract lopen tot de zomer van 2026. Twente zou daarom een afkoopsom moeten betalen.

Twente is sinds het vertrek van Julio Pleguezuelo naar Plymouth Agyle op zoek naar een linksbenige verdediger. Van Hoorenbeeck moet die vacature invullen. TC/Tubantia maakte zondagavond de interesse van de Tukkers kenbaar, De Telegraaf meldt maandagochtend dat de deal zich in de afrondende fase bevindt. 

Het is onduidelijk welk bedrag Twente overmaakt aan Mechelen. Van Hoorenbeeck kan ook als linksback uit de voeten. Twente heeft op die positie in principe Gijs Smal in de gelederen. Door de kuitblessure van de vleugelverdediger geldt de Belg als kanshebber om voorlopig die positie in te vullen. Van Hoorenbeeck speelde al eerder in Nederland, namelijk voor Helmond Sport.

De verdediger maakte tijdens elk van de drie Jupiler Pro League-wedstrijden van het nieuwe seizoen minuten voor KV Mechelen.