LIVE-Discussie: Deila geeft jonkie een kans bij Club Brugge

LIVE-Discussie: Deila geeft jonkie een kans bij Club Brugge

06-08-2023 17:18 Laatste update: 18:08
66

 KVC Westerlo neemt het thuis op tegen Club Brugge, beide ploegen zijn het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League begonnen met een gelijkspel. Zowel Westerlo als Club Brugge waren niet tevreden met dit resultaat, vandaag een nieuwe mogelijkheid op drie punten.

Westerlo doet dit seizoen qua investeringen mee met de grote jongens. De ploeg van hoofdtrainer Jonas De Roeck gaf al 13,5 miljoen euro uit aan inkomende transfers en toont daar direct de ambitie mee. In de eerste match redde spits Lucas Stassin een punt in de slotfase, maar Westerlo vond dat het meer verdiende.

Club Brugge is dit seizoen niet begonnen zoals het gehoopt had. De ploeg wist niet te overtuigen in de eerste speelronde tegen KV Mechelen. Europees is Blauw-Zwart door naar de volgende ronde van de Conference League, maar ook daar kreeg het vertrouwen een knel. De manschappen van de nieuwe hoofdtrainer Ronny Deila kunnen hier nu verandering in brengen tegen Westerlo.

Bij Club Brugge geen Björn Meijer (blessure) of Maxim De Cuyper (schorsing), waardoor Kyriani Sabbe achterin de kans krijgt om zich te tonen. Ook Antonio Nusa begint aan de partij, net zoals Hugo Vetlesen en Igor Thiago.