OFFICIEEL: Buffon (45) stopt definitief, einde imposante loopbaan

OFFICIEEL: Buffon (45) stopt definitief, einde imposante loopbaan

01-08-2023 20:27 Laatste update: 02-08-2023 16:36
6

Gianluigi Buffon stopt definitief als profvoetballer. De 45-jarige doelman heeft nu zelf bekendgemaakt dat hij zijn contract bij Parma niet uit zal dienen.

Eerder werd Buffon nog gelinkt aan een transfer naar Saudi-Arabië, maar daar lijkt hij dus geen interesse in te hebben. De keeper heeft zijn laatste wedstrijd voor Parma, dat uitkomt in de Serie B, al gespeeld. Buffon en de club moeten het afscheid van de legende nog bevestigen, al lijkt het niet lang meer te duren. 

Aan het einde van 1995 maakte Buffon zin debuut in het eerste elftal van Parma in de Serie A. In het thuisduel met AC Milan hield hij zijn doel schoon. Uiteindelijk stond hij zeven seizoenen onder de lat bij Gialloblu alvorens hij een droomtransfer naar Juventus maakte. De Italiaanse topclub maakte meer dan vijftig miljoen euro naar Parma, waardoor hij destijds de duurste keeper ooit was.

Na zeventien jaar bij Juventus besloot Buffon om te vertrekken naar Paris Saint-Germain. In de Franse hoofdstad speelde hij twee seizoenen, waarna hij terugkeerde in Turijn. Na twee jaar bij Juventus besloot Buffon om de cirkel rond te maken met een terugkeer bij jeugdliefde Parma. In totaal kwam de sluitpost 176 interlands uit voor Italië, wat heb recordinternational maakt. In 2006 won hij het WK met zijn land.

Update: Gianluigi Buffon stopt definitief met keepen. De Italiaan heeft de keuze gemaakt om zijn doorlopende contract bij Parma niet uit te dienen. Zodoende komt er een einde aan zijn loopbaan. Buffon speelde in totaal liefst 1151 wedstrijden, waarvan 975 in clubverband en 176 als doelman van het Italiaanse nationale elftal.