LIVE-Discussie: KAA Gent ontvangt KV Kortrijk in eerste match JPL

LIVE-Discussie: KAA Gent ontvangt KV Kortrijk in eerste match JPL

30-07-2023 15:08 Laatste update: 15:16
3

KAA Gent ontvangt KV Kortrijk, voor beide clubs is het hun eerste match in het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League. Gent eindigde het afgelopen seizoen zeer overtuigend op de vijfde plaats, nadat het net niet de Champions’ Play-Offs bereikte. Voor Kortrijk kwam de vakantie eerder, de ploeg eindigde op de veertiende plaats en wist zich zo veilig te spelen.

Bij Gent zit het wel snor met het vertrouwen, de ploeg van hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck wist Europees met 5-1 te winnen van MŠK Žilina. Ook heeft Gent meerdere transferaanwinsten binnen de selectie, waaronder Tsuyoshi Watanabe. De centrale verdediger kwam voor 3,5 miljoen over van Kortrijk.

Bij Kortrijk was het een rumoerige vakantieperiode, de club leek zeer dicht bij een overname, maar het kwam er toch niet van. Desondanks ziet hoofdtrainer Edward Still het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet. Lynnt Audoor is overgekomen van Club Brugge, de middenvelder komt dit seizoen op huurbasis uit voor De Kerels. Hij begint echter op de bank.