Vrancken (Genk) over zeer krap schema: “Zo simuleren we Europese verplaatsing”

Vrancken (Genk) over zeer krap schema: “Zo simuleren we Europese verplaatsing”

19-07-2023 16:16
1

KRC Genk speelt woensdagavond een oefenmatch tegen Sporting CP in Lissabon. De selectie van hoofdtrainer Wouter Vrancken stapte dinsdagnamiddag op het vliegtuig. De oefenmatch is extra opvallend omdat de ploeg meteen na de match direct terug naar België vliegt. Vrancken geeft uitleg over deze beslissing.

Volgens hoofdtrainer Vrancken is het allemaal bewust zo krap gepland, ter voorbereiding op wat er Genk dit seizoen mogelijk te wachten staat. “Op die manier simuleren we een Europese verplaatsing”, verklaart Vrancken via Het Nieuwsblad.

Genk neemt het binnenkort op tegen Servette in de tweede voorronde van de Champions League. “Zo komen we, als het er binnenkort echt toe doet, niet voor praktische ongemakken te staan die gemakkelijk te vermijden waren”, deelt Vrancken.

Genk neemt het woensdagavond om 20:30 op tegen Sporting CP in het Estádio do Algarve. Voor Belgische tijd is dit 21:30. Aankomende zaterdag staat de oefenmatch tegen het Burnley van hoofdtrainer Vincent Kompany op het programma.

Op dinsdag 25 juli gaat het er echt om voor Genk, dan vindt de eerste match van de tweede voorronde van de Champions League plaats in het tweeluik tegen het Zwitserse Servette.