Ancelotti experimenteert in Amerika: Dat moeten we niet vergeten

Ancelotti experimenteert in Amerika: "Dat moeten we niet vergeten"

16-07-2023 23:55

Carlo Ancelotti zoekt met Real Madrid naar een nieuwe vaste formatie. Bij de start van het nieuwe seizoen weet de trainer nog niet met welke stijl hij komend seizoen wil gaan spelen. 

Dat leidt tot experimenten. Een 4-3-3-systeem met de punt naar achteren op het middenveld was het uitgangspunt, maar door het vertrek van Karim Benzema is het de vraag of deze formatie nog bij de huidige selectie past. Eerder werd Jude Bellingham overgenomen van Borussia Dortmund. Ancelotti denkt eraan om een 4-4-2-systeem te gaan testen, met Rodrygo en Vinícius Júnior als aanvalsduo. Op het middenveld komt er dan een extra plek vrij voor Bellingham.

"Dit wordt misschien wel het jaar waarin we een ander systeem gaan hanteren", aldus Ancelotti tegenover Spaanse media. "We moeten niet vergeten dat de gebruikte formaties ons veel succes hebben opgeleverd, maar we moeten ook een nieuwe stijl vinden. We gaan het testen tijdens de tour in de Verenigde Staten. Dat wordt een belangrijk meetpunt in de voorbereiding."

De komende vier oefenduels van Real Madrid vinden plaats in Amerika. De Koninklijke neemt het op tegen AC Milan (23 juli), Manchester United (26 juli), FC Barcelona (29 juli) en Juventus (2 augustus).