'Na Timber lijkt Álvarez te vertrekken bij Ajax: Mexicaan is toptarget West Ham'

'Na Timber lijkt Álvarez te vertrekken bij Ajax: Mexicaan is toptarget West Ham'

14-07-2023 19:12 Laatste update: 18:44

De kans is goed aanwezig dat ook Edson Álvarez spoedig gaat vertrekken bij het Nederlandse Ajax. Het Algemeen Dagblad weet namelijk dat de Mexicaan het toptarget van West Ham United is, nu Declan Rice gaat vertrekken bij The Hammers.

Eerder op vrijdag werd al duidelijk dat West Ham contact heeft opgenomen met Ajax over Álvarez. Het AD weet dat de Conference League-winnaar ook door wil gaan pakken. De verwachting is dat West Ham spoedig met een eerste bod op de controleur over de brug komt. Ajax verlangt zo'n veertig miljoen euro voor de diensten van Álvarez.

Rice staat al een tijdje op het punt om voor ruim honderd miljoen euro naar Arsenal te vertrekken, waar Jurriën Timber vrijdag nog tekende. Álvarez moet zijn opvolger dus gaan worden bij de nummer veertien van de Premier League. Ajax staat op zijn beurt open voor de volgende uitgaande transfer. De Amsterdammers kunnen dat geld dan gebruiken om een aantal broodnodige versterkingen binnen te gaan halen.

Álvarez, die momenteel actief is op de Gold Cup met Mexico, ligt nog tot medio 2025 vast in Amsterdam. Hij hoopt echter al langer op een mooie transfer. Zoals bekend wilde Chelsea vorig jaar veel geld op tafel leggen voor de international, maar blokkeerde Ajax toen een transfer.

Naast Álvarez staat ook captain Dusan Tadic op de nominatie om te vertrekken uit Amsterdam, terwijl de transfer van Timber dus al is afgerond. Daardoor kan Ajax-directeur Sven Mislintat flink aan de bak in de komende weken, want de eerste competitiewedstrijd staat al over minder dan een maand op de planning.