Arsenal uit zich zeer content met aanwinst Timber: 'Bewonderen hem al lang'

Arsenal uit zich zeer content met aanwinst Timber: 'Bewonderen hem al lang'

14-07-2023 17:22
1

Arsenal toont zich verheugd over de komst van Jurriën Timber. Volgens technisch directeur Edu stond de Nederlandse verdediger al langer op het wensenlijstje in het Emirates Stadium. Timber wordt bij Arsenal de nieuwste ploegmaat van Rode Duivel Leandro Trossard

The Gunners nemen de 22-jarige Timber voor veertig miljoen over van Ajax, zo kondigden de clubs vrijdag aan. De transfersom kan door bonussen nog oplopen tot 45 miljoen. "Wij zijn heel blij met de komst van Jurriën", zegt Edu op de website van Arsenal. "Hij is een speler die we al lang bewonderen. Het is een compliment aan iedereen in ons team die dit mogelijk heeft gemaakt."

"Jurriën is een jonge en getalenteerde international, die past in onze visie om met een jonge, sterke ploeg te strijden", vervolgt de Braziliaan. "Ik weet dat Jurriën niet kan wachten om aan de slag te gaan. Wij hopen echt dat hij hier vele jaren een groot succes zal zijn."

Ook manager Mikel Arteta is dolblij met Timber. "Hij is een veelzijdige, jonge verdediger, die uitstekend in ons systeem past en onze selectie zoveel extra kwaliteit geeft. Jurriën is jong, maar heeft al zoveel bereikt. Hij heeft ervaren hoe het is om aan een groot toernooi deel te nemen en heeft prijzen gewonnen met Ajax. We kijken ernaar uit om hem te verwelkomen en in onze selectie op te nemen."

Timber gaat bij The Gunners met rugnummer twaalf spelen.