OFFICIEEL: Ajax-verdediger Timber vertrekt naar Arsenal

OFFICIEEL: Ajax-verdediger Timber vertrekt naar Arsenal

14-07-2023 16:05 Laatste update: 16:53
1

Jurriën Timber heeft zijn transfer naar Arsenal te pakken. De 22-jarige verdediger komt over van Ajax, zo bevestigen The Gunners. Hij tekent een contract tot medio 2028 in het Emirates Stadium.

Ajax ontvangt een transfersom van veertig miljoen euro. Dat bedrag kan door - grotendeels realistische - bonussen nog met vijf miljoen oplopen. Timber genoot vorig jaar al belangstelling van Manchester United, maar toen bleef hij in Amsterdam. Nu vertrekt hij alsnog naar de top van de Premier League. In de Johan Cruijff Arena had hij nog een contract voor twee seizoenen.

Timber debuteerde op 7 maart 2020 in het eerste elftal van de Amsterdammers in een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. In het daaropvolgende seizoen groeide de verdediger definitief uit tot basisspeler. Hij veroverde in 2021 en 2022 de landstitel met Ajax. Ook werd Timber een vaste waarde in de selectie van het Nederlands elftal, waarvoor hij inmiddels vijftien keer zijn opwachting maakte.

Voor Arsenal is Timber de tweede topaankoop van de zomer, na Kai Havertz. Ook Declan Rice sluit spoedig aan bij de selectie van manager Mikel Arteta. The Gunners eindigden het afgelopen seizoen als tweede, achter Manchester City.