De zomerschoonmaak: Genk denkt vooral aan cashen met Muñoz, Paintsil en Trésor

De zomerschoonmaak: Genk denkt vooral aan cashen met Muñoz, Paintsil en Trésor

13-07-2023 10:00 Laatste update: 17:30
18

De maand juli is inmiddels zowat halverwege, waardoor de mallemolen in transferland steeds sneller gaat draaien. Niet alleen inkomend, maar ook uitgaand leeft de hoop om overbodige ballast overboord te kieperen of financieel een ferme slag te slaan. Welke vertrekkers vallen er nog te verwachten bij onze Belgische topclubs? VoetbalPrimeur.be overschouwt de huidige kernen. In deze aflevering: KRC Genk.

Al uitgezwaaid
De Genkenaars staan erom bekend te durven doorselecteren op het geschikte moment. Cashen op een hoogtepunt, met andere woorden. Tot dusver is daar deze zomer nog niets van aan. Enkele jongelingen zochten andere oorden op, maar daar bleef het ook bij. Het dossier rond Ally Samatta was behoorlijk snel beklonken: aangezien zijn prestaties tijdens zijn tweede Genkse periode nooit overweldigend waren, besloot de vicekampioen hem niet verder aan boord te houden.

Huidige vertrekkers:
Matisse Didden (Roda JC), Eboue Kouassi (Sporting CP), Tuur Rommens (KVC Westerlo), Ally Samatta (terug naar Fenerbahçe)

Opgehaalde transfersom: /

Geruchten over andere vertrekkers:
Bryan Heynen (Lazio SS)

Welke spelers staan nog in het etalageraam?
Voorlopig is het dus windstil in de mijnstad, maar er hangt nog onweer in de lucht, wees daar maar zeker van. Hoewel Genk in extremis naast de titel greep, spraken de prestaties en het vaak oogstrelende veldspel ook in het buitenland tot de verbeelding. Het heeft er dan ook alle schijn van dat de club de komende weken nog enkele lucratieve deals zal kunnen afronden. Met name Carlos Cuesta, Daniel Muñoz, Joseph Paintsil en Mike Trésor lijken hoofdkandidaten op een mooie transfer.

Het voordeel voor de Limburgers is dat ze voor de meesten van hen al een alternatief hebben in eigen rangen. Jongens als Rasmus Carstensen, Anouar Aït El Hadj, Luca Oyen en Yira Sor staan te trappelen om een bank op te schuiven in de pikorde van Wouter Vrancken. Dat neemt niet weg dat er geen inkomende transfers meer te verwachten vallen. Eerst verkopen en vervolgens met de (vele) opgestreken miljoenen nog eens krachtig toeslaan op de mercato, zo luidt het devies.

VP’s (huidige) vertreklijstje voor KRC Genk:
- Adnane Abid (verhuren)
- Daniel Muñoz
- Joseph Paintsil
- Mike Trésor

(Bron voor alle transfergegevens: transfermarkt.com)