OFFICIEEL: Grote slag Aston Villa: Spaans international kiest voor Emery

OFFICIEEL: Grote slag Aston Villa: Spaans international kiest voor Emery

12-07-2023 16:34

Aston Villa heeft zich versterkt met Pau Torres. De 23-voudig Spaans international van Villarreal werd door veel clubs begeerd, maar de aanwezigheid van Unai Emery in Birmingham trok hem over de streep.

Emery werkte bij de La Liga-subtopper al met Torres samen en wilde hem dolgraag naar Aston Villa halen. De twee wonnen in 2021 de Europa League met Villarreal. De Premier League-club betaalt naar verluidt 32,5 miljoen euro, plus vijf miljoen aan bonussen. De 26-jarige verdediger had nog maar een contract voor één seizoen.

Torres was een steunpilaar voor El Submarino Amarillo, dat het voorbije seizoen als vijfde eindigde in La Liga. De linkspoot speelde 39 officiële wedstrijden. Hij is na Nicolas Jackson, die bij Chelsea aan de slag gaat, de tweede grote uitgaande transfer voor de club van Arnaut Danjuma. 

Torres moet centraal achterin bij Villa de concurrentie aangaan met Tyrone Mings, Ezri Konsa, Diego Carlos en Calum Chambers. Hij is de eerste aankoop van de Spaanse technisch directeur Monchi. Wel kwam Youri Tielemans al transfervrij over van Leicester City.