Tielemans verklaart Aston Villa transfer: “Zijn ambitie en manier van leiden

Tielemans verklaart Aston Villa transfer: “Zijn ambitie en manier van leiden"

01-07-2023 18:57 Laatste update: 19:31
5

Youri Tielemans reageert op zijn transfer naar Aston Villa. De 26-jarige Rode Duivel komt over van het gedegradeerde Leicester City en geeft aan dat hij erg veel zin heeft om aan zijn nieuwe avontuur te starten. Tielemans deelt dat hoofdtrainer Unai Emery een belangrijke rol speelde in zijn keuze.

Tielemans wordt gevraagd waarom hij de keuze heeft gemaakt om naar Aston Villa te vertrekken. “Om eerlijk te zijn kwam dit na een aantal gesprekjes met de hoofdtrainer. Zijn ambitie, passie en de manier waarop hij het team leidt heeft indruk gemaakt op mij. Dat is de reden waarom ik besloten heb om naar Aston Villa te gaan”, vertelt een enthousiaste Tielemans via de sociale media van Aston Villa.

Tielemans deelt ook dat het voor hem belangrijk is om Europees voetbal te spelen en hij is dan ook complimenteus hoe Aston Villa Europees voetbal heeft gerealiseerd in de Premier League. “Ik kijk er naar uit om Europees te voetballen, in Europa voetballen is altijd een grote prestatie. Het is altijd speciaal en hopelijk worden dit mooie avonden”, deelt Tielemans.

Er wordt ook nog stilgestaan bij de ervaring die Rode Duivel Tielemans met zich mee brengt en hoe veel dat het team kan helpen. “Hopelijk veel”, lacht Tielemans. “Ik ga mezelf zijn en mijn ervaring meenemen en mijn spel spelen. Hopelijk kan ik op die manier het team goed helpen”, besluit Tielemans.