'Aston Villa haalt verdediger Torres, aanwezigheid Emery gaf doorslag'

'Aston Villa haalt verdediger Torres, aanwezigheid Emery gaf doorslag'

30-06-2023 07:55 Laatste update: 09:46

Aston Villa gaat zich de komende week versterken met Pau Torres. Dat meldt Fabrizio Romano. De Spaanse verdediger van Villarreal werd door veel topclubs begeerd, maar de aanwezigheid van Unai Emery in Birmingham trok hem over de streep.

De contracten zijn inmiddels gereed gemaakt en de medische keuring is ook ingepland. Emery wilde dat Torres deze week aan zou sluiten bij zijn ploeg en dat wordt dan ook het doel voor de presentatie. Aston Villa gaat een stuk minder betalen dat de ontsnappingsclausule die Torres in zijn contract heeft. Die som bedraagt volgens internationale media rond de zestig miljoen euro. Torres stond eerder nog in de belangstelling van clubs als Bayern München en meerdere Premier League-teams.

De 26-jarige Torres had nog voor één jaar een contract bij Villarreal. Hij speelde al 23 interlands voor het Spaanse nationale elftal. Daarnaast is hij vaste waarde bij Villarreal en speelde hij dit seizoen 39 wedstrijden voor de club. Torres won ook met El Submarino Amarillo de Europa League in 2021. Naast Torres kwam afgelopen winter de Spanjaard Alex Moreno al naar Aston Villa. De Engelse club wil ook Ferran Torres nog huren van FC Barcelona.