'Spel op de wagen: Spurs meldt zich officieel bij Wolfsburg voor Van de Ven'

'Spel op de wagen: Spurs meldt zich officieel bij Wolfsburg voor Van de Ven'

28-06-2023 20:05

Tottenham Hotspur heeft zich officieel gemeld bij VfL Wolfsburg om te praten over een transfer van Micky van de Ven. Spurs heeft de eerste gesprekken met de zaakwaarnemers van de Jong Oranje-verdediger al achter de rug.

Van de Ven behoort tot een van de belangrijkste transferdoelwitten voor de Noord-Londenaren deze zomer. Volgens Fabrizio Romano wordt een openingsbod van Spurs spoedig verwacht. De Nederlander is naar verluidt enthousiast over de Engelse interesse en staat open voor een move naar de Premier League. Van de Ven ligt nog tot de zomer van 2027 vast bij Wolfsburg, dat een forse transfersom verlangt.

Onder Ange Postecoglou, de nieuwe manager in het Tottenham Hotspur Stadium, wil de nummer acht van het afgelopen Premier League-seizoen de weg omhoog inzetten. Centrumverdediger Davinson Sánchez lijkt te vertrekken, terwijl het ook onduidelijk is of Clément Lenglet blijft. Van de Ven wordt gezien als een zeer welkome versterking. Edmond Tapsoba (Bayer Leverkusen) is een alternatief voor Van de Ven.

De afgelopen weken was Van de Ven met Jong Oranje actief op het EK O21. In het laatste groepsduel met Jong Georgië was hij, bij afwezigheid van Quinten Timber, aanvoerder.