OFFICIEEL: Vijfde transfer van Union kan tellen, beste speler uit Noorse 2e klasse

OFFICIEEL: Vijfde transfer van Union kan tellen, beste speler uit Noorse 2e klasse

27-06-2023 15:01 Laatste update: 15:14
3

Union Saint-Gilloise is eind juni al bijzonder actief op de zomerse transfermarkt. Intussen heeft het haar vijfde aanwinst beet. Met Mathias Rasmussen komt een Noor met fraaie adelbrieven de rangen versterken.

Union heeft op haar website bevestigd dat de transfer van Rasmussen rond is. Het heeft de aanvallende middenvelder kunnen losweken bij het Noorse Brann Bergen, waar hij één van de absolute smaakmakers was. Vooral in 2022 (in Noorwegen speelt men volgens kalenderjaar) liep alles als een trein voor hem. Dankzij zijn vijftien doelpunten en negen assists slaagde Brann er meteen na de degradatie weer in om te promoveren naar de hoogste klasse. Rasmussen werd daarop verkozen tot beste speler van de Noorse OBOS-Ligaen, het tweede niveau.

Als klap op de vuurpijl veroverde hij ook de nationale beker met Brann. In de eerste maanden van dit seizoen was Rasmussen nog steeds een vaste waarde op het middenveld, al geraakte hij in twaalf competitiewedstrijden nog niet tot scoren. Hij deelde wel al drie assists uit. De 25-jarige Noor acht zijn moment gekomen om het te proberen in het buitenland. Union ziet in hem een welgekomen versterking. 

De Brusselaars hebben een transfersom moeten ophoesten om Rasmussen midden in het seizoen weg te kopen, al is het niet duidelijk om welk bedrag het gaat. De middenvelder tekende in het Dudenpark een overeenkomst tot de zomer van 2027. Hij is na Elton Kabangu, Fedde Leysen, Henok Teklab en Charles Vanhoutte al de vijfde inkomende transfer van Union.