Coach Jong Oranje in dubio na duel tegen beloften: Een ballon die leegliep

Coach Jong Oranje in dubio na duel tegen beloften: "Een ballon die leegliep"

21-06-2023 21:20
1

Erwin van de Looi kijkt met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd van Jong Oranje tegen de Belgische beloften. De coach van de Nederlanders zag een erg goede eerste helft, maar sommige spelers verslapten enorm in de tweede helft. Het werd uiteindelijk 0-0, maar Van de Looi zag dat een overwinning mogelijk was.

"Ik vond dat we de eerste helft echt goed speelden", legt Van de Looi uit bij de NOS. "Dat voetbal willen we eigenlijk spelen, heel dynamisch en een paar keer sneden we er dwars doorheen. De tweede helft leek het wel op een ballon die leegliep, qua energie. Toen moesten we ook achteruit en uiteindelijk heeft Bart Verbruggen ons wel een paar keer gered. Het was gewoon heel dubbel en zo staan we er ook in."

Voor Van de Looi is de vermoeidheid niet een probleem bij spelers die veel wedstrijden speelden, maar juist bij de jongens die vaak op de bank zaten. "Het heeft meer te maken met die jongens die minder hebben gespeeld. Je ziet dat die spelers die bijvoorbeeld terugkwamen van een blessure of minder speelden, dat die de meeste moeite hadden. Devyne Rensch, Quinten Timber en Ryan Gravenberch bijvoorbeeld."

Bart Verbruggen was de echte uitblinker bij Jong Oranje en daar was ook bondscoach Van de Looi het mee eens. "Hij heeft ook de trofee voor Man of the Match gekregen. Daar was volgens mij weinig discussie over. Of zijn transfer al rond is heb ik nog niet gevraagd. Dat zal ik vanavond maar weer eens doen", grapt Van de Looi.