De Condé blijft ondanks interesse gewoon bij Genk: Hij wil met ons verder

De Condé blijft ondanks interesse gewoon bij Genk: "Hij wil met ons verder"

09-06-2023 10:31
1

Even schrikken bij KRC Genk de afgelopen weken, waar Dimitri De Condé leek te kunnen vertrekken. De Head of Football werd gelinkt aan verschillende buitenlandse clubs. Tot een vertrek lijkt het echter niet te gaan komen.

Volgen voorzitter Peter Croonen ligt de toekomst van De Condé namelijk gewoon in Genk. "De interesse in De Condé? Het tegendeel zou me verbazen. Dimitri is een uitzonderlijk talent in heel veel opzichten. Maar hij is gelukkig ook een echte Genkie", klonk het in TVL Sportcafé.

"Hij leeft en woont hier", gaat Croonen verder. "Hij is de club ook erg dankbaar voor de kansen die hij heeft gekregen, maar heeft die vooral zelf knap en sterk waargemaakt. Hij is iemand die altijd interesse zal wekken. Of hij zijn engagement op lange termijn heeft uitgesproken? Ja toch wel. Hij is iemand die graag met ons verder wil. Maar ook iemand waar wij over zijn positie moeten blijven waken", besluit de voorzitter.

De Condé is sinds 2015 als sportieve baas aan de slag bij Genk en slaagde er onder zijn bewind in om een titel en een beker te pakken. Dat leverde de interesse van onder meer Leeds United, Tottenham Hotspur en Southampton op.