Wat met Anderlecht en Standard? Het verschil is wel heel erg groot

Wat met Anderlecht en Standard? "Het verschil is wel heel erg groot"

06-06-2023 12:16 Laatste update: 11:29
10

Volgend seizoen wordt Play-Off 1 weer met zes clubs gespeeld. Zijn Anderlecht en Standard er dan wel bij? Peter Vandenbempt trekt dat in twijfel. 

"Als je zegt volgend jaar, ben ik geneigd neen te zeggen", vertelt Vandenbempt aan Sporza. "Ik kan er geen termijn op plakken, wanneer dat wel zo weer zal zijn. Maar als je ziet waar zij vandaan moeten komen: Anderlecht heeft het financieel en sportief moeilijk. Het verschil is heel erg groot. Zij hebben soms de indruk dat het verschil niet zo veraf is. Dat zal moeten blijken."

Ook in Luik zijn er grote zorgen. "Standard was begonnen aan een project met een uitstekende trainer (Ronny Deila, red), daar moeten ze ook weer opnieuw beginnen. Vinden ze dezelfde trainer of niet? Ze hebben al aangegeven dat het met hetzelfde budget of iets minder zal moeten. Dat is ook een van de redenen waarom Deila vertrokken is."

Standard eindigde dit seizoen nog op een zesde plaats in de reguliere competitie en was dus in het nieuwe format wel geplaatst. Anderlecht eindigde op een elfde plaats.