Vreselijk als het nog misloopt voor Antwerp, dat is een litteken voor het leven

"Vreselijk als het nog misloopt voor Antwerp, dat is een litteken voor het leven"

03-06-2023 11:20
15

Wordt het Royal Antwerp FC, KRC Genk of Union Saint-Gilloise? Zondagavond rond 20u30 is de Belgische landskampioen 2023 bekend. Olivier Deschacht had de vraag een tweetal weken geleden voluit met 'Antwerp' beantwoord, maar is nu een andere mening toegedaan. Volgens het Anderlecht-icoon zal Union het uiteindelijk halen.

Toen Het Nieuwsblad Deschacht en enkele andere ex-kampioenen na de heenronde van deze Champions' Play-Off vroeg wie de kroon zou mogen opzetten, kwam bij iedereen Antwerp uit de bus. Na het mislukte titelfeest van afgelopen zondag is die verwachting enigszins omgeslagen. Zo ook bij Deschacht, die nu inzet op Union. "“Ik had nooit gedacht dat Antwerp het ging ­laten liggen", kijkt hij terug op de 1-1 tegen tien Unionisten.

Hoewel The Great Old mathematisch nog steeds de beste kaarten in handen heeft, gelooft Deschacht nu dat Union aan het langste eind zal trekken. Dat hoopt hij overigens ook. "Ik denk dat zij makkelijker thuis winnen dan Antwerp in Genk. Zeker omdat Genk een ongelofelijke boost gekregen heeft en voor een vol huis speelt", luidt zijn analyse.

Mocht het inderdaad niet lukken voor Mark van Bommel en zijn spelers, zal dat enorm hard aankomen in Deurne-Noord, voorspelt de gewezen linksachter. "Vreselijk als het inderdaad nog misloopt voor Antwerp, da's een ­litteken voor het leven, tenzij ze het volgend jaar al rechtzetten", vat Deschacht samen.