Deila ideale coach voor Club Brugge? Het is een kampioenenmaker

Deila ideale coach voor Club Brugge? "Het is een kampioenenmaker"

01-06-2023 12:00
1

Ronny Deila wordt komend seizoen de nieuwe coach van Club Brugge. De vraag is wel of de Noor ook past bij Club, maar daar maakt Wim De Coninck zich geen zorgen over. 

"Hij is charismatisch en heeft iets van: ik zal hier wel zeggen hoe het moet", aldus De Coninck bij Krant Van West-Vlaanderen. "Het is iemand die zichzelf durft te zijn en lak heeft aan alles wat niet in zijn kraam past. Hoewel hij nog relatief jong is, verdiende hij al zijn strepen. Het is een kampioenenmaker, in verschillende landen, én hij kent de Belgische competitie."

Het valt af te wachten of hij ook Roman Yaremchuk nog aan het scoren krijgt. "Hij zal ook wel ingefluisterd krijgen dat hij Yaremchuk weer op niveau moet brengen, zoals Scott Parker en Rik De Mil, en ik hoop dat het lukt. Maar Yaremchuk zit heel ver, hé. Van iemand met zoveel kwaliteiten heb ik dat nog maar zelden gezien."

De fans van Standard zijn niet bepaald opgezet met de overstap van hun coach. Tijdens de match tegen Cercle Brugge werden er spandoeken tegen Deila getoond, waarin hij onder meer een 'verrader' werd genoemd.