Martinez vergelijkt Lukaku met Haaland: “Een van de beste doelpuntenmakers”

Martinez vergelijkt Lukaku met Haaland: “Een van de beste doelpuntenmakers”

31-05-2023 17:59
5

Waar ligt de toekomst voor Romelu Lukaku. Het wijst er alvast op dat de Rode Duivel terugkeert naar Chelsea om er onder Mauricio Pochettino opnieuw zijn beste vorm te vinden. Roberto Martinez vergelijkt in een interview met TalkSPORT Lukaku met Haaland. 

"Martinez vertelt dat hij altijd een speciale band met Lukaku heeft gehad. “Net omdat ik Rom altijd doelpunten wilde zien maken," zei Martinez. "Elke speler moet een uitstekende kwaliteit hebben en Romelu is een doelpuntenmaker - hij kan afmaken met links, met rechts, hij is krachtig, hij kan wegkomen van verdedigers…”

"Het probleem dat we met Romelu hebben gehad, en ik heb het gezien als bondscoach die van buitenaf kijkt, is dat er altijd dingen van hem worden gevraagd die hij niet kan. Als je een speler vraagt om dingen te doen buiten je uitstekende kwaliteit, zullen er momenten zijn waarop hij niet past.”

Hij gelooft dat het net goed is dat een spits misschien iets meer ondersteuning moet krijgen dan de andere negen op het veld. “Het is een goed voorbeeld van wat we dit seizoen van Erling Haaland hebben gezien bij Man City - en hij is duidelijk een van de beste doelpuntenmakers.”