Onana over seizoen bij Everton: “Ik heb nog nooit zoveel gelopen op een veld”

Onana over seizoen bij Everton: “Ik heb nog nooit zoveel gelopen op een veld”

31-05-2023 11:01

Amadou Onana is trots op zijn prestaties. En terecht ook! De Rode Duivel was een van de revelaties in de Premier League en hielp Everton naar het behoud. De middenvelder blikt in L’Equipe terug op het afgelopen seizoen. 

De kers op de taart voor Onana was zijn assist voor het cruciale doelpunt van Doucouré (Everton), dat uiteindelijk goed bleek te zijn voor een plekje in de Premier League van volgend seizoen. Een geweldig moment in de carrière van de speler.

"Het was uitzonderlijk", vertelde hij aan de krant L'Equipe. "Er was veel druk, stress en vermoeidheid. De club is nog nooit gedegradeerd naar The Championship. Het is een van de stichters van de Premier League." Everton kwam heel dichtbij. 45 minuten lang waren de Toffees met het resultaat van Leicester zelfs gedegradeerd. 

"We moesten omgaan met veel emoties terwijl we geconcentreerd bleven om te scoren in 45 minuten. Ik heb nog nooit zoveel gerend. Het was de overlevingswedstrijd voor deze geweldige club. Ik ben blij dat we de klus hebben geklaard.” Hoe dan ook is Onana trots op zijn eerste seizoen bij Everton. Kapers liggen op de kust en clubs als Manchester United zouden geïnteresseerd zijn.