Club Brugge staat te koop: Ik ben wel verbaasd door de timing

Club Brugge staat te koop: "Ik ben wel verbaasd door de timing"

31-05-2023 07:44
42

Club Brugge staat te koop. Voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert zijn klaar om hun aandelen te verkopen. Peter Vandenbempt is vooral verbaasd door de timing van die plannen. 

"Het gerucht ging al anderhalve maand in de financiële wereld dat ze bereid waren om afstand te doen van Club Brugge en de markt aan het aftasten waren", aldus Vandenbempt bij Sporza"Het algemene gevoel is dat ze bereid zijn om er volledig uit te stappen. Wat me wel heeft verbaasd, is de timing van de verkoop van Club Brugge."

Club is momenteel natuurlijk niet op haar hoogtepunt. "Het was logischer geweest als ze de voorbije jaren hadden verkocht op hun piek - na drie opeenvolgende deelnames aan de Champions League - dan uitgerekend aan het einde van het minste seizoen in vele jaren, ondanks die historische kwalificatie voor de achtste finales van het kampioenenbal."

Momenteel staan 71,89 procent van de aandelen van Club te koop. Het Amerikaanse investeringsfonds Orkila Capital betaalde twee jaar geleden 30 miljoen euro om 23,26 procent van de aandelen in handen te krijgen.