Guardiola maakt zich licht ongerust om De Bruyne: Zelfde als enkele weken terug

Guardiola maakt zich licht ongerust om De Bruyne: "Zelfde als enkele weken terug"

28-05-2023 23:20

Nu de titelroes stilaan is uitgewerkt, kan Manchester City zich focussen op twee andere missies. Met de finales van de FA Cup en de Champions League ligt er immers nog prachtig eremetaal te blinken. Uitgerekend nu duiken er echter weer twijfels op rond de fysieke paraatheid van Kevin De Bruyne.

De Rode Duivel bewees in de halve finales tegen Real Madrid nog maar eens zijn meerwaarde voor Man City. De kans is evenwel bestaande dat hij de finale van de FA Cup, tegen stadsrivaal Manchester United, aan zijn neus voorbij ziet gaan. Daar waarschuwde Pep Guardiola voor op zijn perspraatje. "Kevin zit met hetzelfde gevoel als enkele weken geleden. Toen kon hij enkele wedstrijden niet meespelen."

Niettemin gelooft Guardiola dat zijn sterkhouder toch fit zal geraken. "Ik denk dat hij klaar zal zijn voor Man United", klonk het nog. Ongetwijfeld worstelt de Spanjaard met een dilemma. Uiteraard is de FA Cup een mooie prijs, zeker tegen de grote rivaal, maar de Champions League, daar draait het toch écht om. De eindstrijd met Internazionale staat een week later op de planning.

Overigens is De Bruyne niet het enige zorgenkindje bij City. Ruben Dias en Jack Grealish hebben ook al een tiental dagen niet meegetraind, onthulde Guardiola nog. Om hen maakt hij zich echter ook niet al te veel zorgen.