De Coninck: Missen van Play-Offs 1 blijft een smet op Gents seizoen

De Coninck: "Missen van Play-Offs 1 blijft een smet op Gents seizoen"

26 mei - 08:20 Laatste update: 08:30
9

KAA Gent sleepte de winst van Play-Offs 2 afgelopen weekend binnen en gaat daardoor Europa in. Voor Wim De Coninck is dat aanleiding om het seizoen van Gent eens op de korrel te nemen. De schaduwcoach sprak zich onder andere uit over de teamprestatie van Gent.

"Het missen van de Champions’ play-offs blijft een smet op dit seizoen, daar kun je niet omheen", vertelde De Coninck aan Het Nieuwsblad over Gent dat naast kwalificatie voor de Play-Offs 1 greep.

"Die thuisnederlaag tegen een opvallend gretig Oostende – dat nochtans al een poosje op apegapen lag – blijft voor mij een enorm groot mysterie. Het blijft onbegrijpelijk dat ze voor het tweede jaar op rij op een ongelukkige manier die onwaarschijnlijke remonte niet tot een goed einde konden brengen", zei De Coninck over de 1-2 nederlaag tegen de nummer 16 uit het eindklassement van de reguliere Jupiler Pro League.

"De puike prestatie in de Europe play-offs is dan maar een schrale troost", aldus De Coninck over de enigszins teleurstellende 5e plek voor KAA Gent.

Trainer Hein Vanhaezebrouck wist met Gent 3 van de 4 Play-Offs 2-wedstrijden winnen af te sluiten. Daarmee is Gent niet meer in te halen en is het Europese ticket verzekerd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie