Advocaat (ex-Rode Duivels) zwaait af als trainer, maar zet deur op een kier

Advocaat (ex-Rode Duivels) zwaait af als trainer, maar zet deur op een kier

20 mei - 11:40 Laatste update: 11:38

Dick Adovcaat sloot zijn trainersloopbaan vrijdagavond af op het trainingscomplex van het Nederlandse AZ, waar hij met ADO Den Haag met 0-2 won van de Alkmaarse talenten. De 75-jarige oefenmeester zag er de charme wel van in.

De voormalig trainer van het Belgische elftal kondigde de afgelopen jaren al vaker aan te stoppen als trainer, maar moest daar telkens op terugkomen. Vrijdagavond, na de overwinning van ADO, liet hij weten dat het deze keer écht klaar is. "Nee, dit was echt de allerlaatste", aldus Advocaat voor de camera van ESPN

Toen De Kleine Generaal twee jaar terug afscheid nam van Feyenoord, hield hij het niet droog. Dergelijke emoties waren deze keer niet te bespeuren bij Advocaat. "Ik heb wel wat geleerd dus. Nee, toen haalden we Europees voetbal. Nu zijn we maar één plekje gestegen. Er was niet zoveel emotie bij."

Advocaat werd door ESPN ook getrakteerd op een bordje, omdat hij zoveel betekend heeft voor het Nederlandse voetbal. De voormalig bondscoach kon het toen toch niet laten om met een kwinkslag te hinten op nóg een terugkeer. "We kunnen altijd nog een ander bordje maken, toch?"

De trainer stond van september 2009 tot en met april 2010 aan het roer van de Rode Duivels tijdens 2 duels voor WK-kwalificatie en 3 oefeninterlands.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie