Standard geeft Europees ticket op: Er is echt een wonder nodig

Standard geeft Europees ticket op: "Er is echt een wonder nodig"

18-05-2023 17:16

Na het late gelijkspel tegen KVC Westerlo dreigt Standard weer naast een Europees ticket te grijpen. De Rouches staan op zeven punten van KAA Gent en kunnen nog amper negen punten verdienen. Renaud Emond beseft dan ook dat over Gent wippen zo goed als onmogelijk wordt.

Standard kwam wel op een 2-0 voorsprong tegen Westerlo, maar gaf dat uiteindelijk nog uit handen en speelde met 2-2 gelijk. "Of we op de hoogte waren van het resultaat van Gent? Ja, maar het heeft niet meegespeeld tijdens de match. We moesten hier immers onze match spelen", blikt Emond terug bij RTBF.

"We moesten winnen, ongeacht het resultaat van Gent. Er zijn nog drie matchen dus we wilden winnen. Er is echter een wonder nodig om deze Europe Play-offs te winnen. Zolang er leven is, is er hoop, maar Gent lijkt goed op weg om de eerste plaats te pakken", beseftde aanvaller.

Emond zelf kent een moeilijk seizoen, maar krijgt de laatste weken wel steeds meer speelminuten bij Standard. "Ik ben nog meer teleurgesteld dat ik met dit doelpunt geen overwinning heb kunnen schenken aan de ploeg. Het is nu aan ons om dit seizoen zo goed mogelijk af te sluiten voor dit publiek en voor de club Standard", besluit hij.