KAA Gent meldt zich voor Vanhoutte (Cercle Brugge): “Hij is er klaar voor”

KAA Gent meldt zich voor Vanhoutte (Cercle Brugge): “Hij is er klaar voor”

12-05-2023 08:12
11

KAA Gent is geïnteresseerd in Charles Vanhoutte van Cercle Brugge. Ploegmakker Hannes Van der Bruggen (ex-KAA Gent) sprak met Het Nieuwsblad en nam geen blad voor de mond. Vanhoutte heeft nog een jaar op zijn contract staan, maar zou zelf ook een transfer willen.

Volgens Van der Bruggen zou KAA Gent een goede club voor Vanhoutte zijn. “Welke topclub toont geen interesse voor een jonge Belg met progressiemarge? Gent zou zeker een mooie club zijn voor hem, maar hij weet ook wel dat de concurrentie in de Ghelamco Arena – Kums en De Sart zijn toch flinke kleppers – niet van de poes is. Anderzijds zou hij wel meer speelkansen krijgen, als ze opnieuw Europees voetbal halen.”

De aanvoerder van Cercle vindt dat Vanhoutte klaar is voor de volgende stap. “Bovendien mag je niet vergeten dat de druk bij AA Gent veel hoger is dan bij Cercle Brugge. In Gent moet je gewoon elke week winnen. Dat is toch een groot verschil. Ik ken het huis goed genoeg. Anderzijds begrijp ik ook wel dat Charles die stap zou willen zetten. Volgens mij is dit ook een mooi moment, gezien zijn leeftijd, om die stap hogerop te wagen. Hij is er klaar voor.”